Võrdlus: kui karmid napsupiirangud eelnõusse jõudsid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti alkoholipiirangud on väidetavalt ühed karmimad.
Eesti alkoholipiirangud on väidetavalt ühed karmimad. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal jättis justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) kooskõlastamata tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) esitatud alkoholi- ja reklaamiseaduse eelnõu. Oma kirjas tõi justiitsminister korduvalt välja, et mitmed kavandatud piirangud (alkoholimüügi keeld tanklas, degustatsioonide keeld) on karmimad, kui kaks aastat tagasi vastu võetud alkoholipoliitika rohelises raamatus soovitatud piirangud.

Postimees võrdles alkoholipoliitika rohelises raamatus ning uues eelnõus kavandatud ettepanekuid.

Lisaks heidab justiitsminister oma kolleegile ette, et uuele eelnõule ei ole eelnenud väljatöötamise kavatsust.  Kavatsuse  eesmärk on välja selgitada, kas probleemi lahendamiseks on vaja tingimata seadust muuta, vastu võtta täiesti uus seadus või sobib mõni muu vahend probleemi lahendamiseks, vältimaks sisutuid regulatsioone ja ülereguleerimist.

Sotsiaalministeerium õigustab väljatöötamise kavatsuse puudumist asjaoluga, et eelnõu väljatöötamisele eelnes alkoholipoliitika rohelise raamatu koostamine, mille raames said kõik osapooled oma seisukohti esitada. Samuti on koos huvigruppidega ette valmistatud roheline raamat, on laiem kui väljatöötamiskavatsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles