Pensioni kojutoomine maksab uuest aastast üle 70 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Uuest aastast hakkab pensionide kojukandmise teenus maksma 72 krooni (4,60 eurot), praegu kehtiva hinnaga võrreldes kallineb teenus 14 krooni võrra.

Pea 13 000 inimesele viib Eesti Post pensionid, toetused ja hüvitised kätte riigi kulul, kuid ülejäänutel tuleb üle 70 krooni küündiv summa maksta omast taskust. Postifirma ja sotsiaalkindlustusameti vahel sõlmitud lepingu järgi maksab kojukande eest ise rohkem kui 15 000 inimest.

Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juhi Elve Tontsi sõnul tegi kojukande teenuse osutamiseks välja kuulutatud riigihankele ainsa pakkumise Eesti Post ja seega võeti vastu nende pakkumine. Miks postifirma hinda tõstis, polnud Tontsile teada, kuid märkis kinnituseks, et tegemist on Eesti Posti poolse hinnakujundusega.

Eesti Posti esindajat hetkel kommentaari küsimiseks tabada ei õnnestunud. Tonts teadis aga, et postifirma on kõigile senistele klientidele saatnud teavitused ning selgitanud ka võimalusi pensioniraha panka kandmiseks.

Uue teenusehinna kehtestav leping kehtib kuni 28. detsembrini 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles