Vaid üks kaubamaja pakib klientide jõulukingid tasuta

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kaubamajas maksab kingituste pakkimine 20 krooni, sellele lisandub materjali hind.
Tallinna kaubamajas maksab kingituste pakkimine 20 krooni, sellele lisandub materjali hind. Foto: Tarbija24

Üldiselt on igas kaubanduskeskuses kingituste pakkimise lett, mitmete keskuse puhul pakub teenust sealolev lillepood ning harvadel juhtudel on ka kaubamajal täiesti oma kingipakkelett. Ainus kaubamaja, kus aga klientide kingitused tasuta ära pakitakse, on Stockmann.


Stockmann pakib jõulukingid tasuta vaid juhul, kui need on sealtsamast kauplusest ostetud. Kinkide pakkimisel materjaliga ei koonerdata, peale saab soovi korral ka ilusa ja suure tuti. Ainus nõks asja juures on, et pakkematerjal on kaunistatud kaubamaja logodega. Eraldi pakkidesse saab panna nii palju erinevaid asju, kui ostetud. Ja nagu üks kingipakkija ütles, kui vaja, siis võib ka koos ostetud sussid eraldi pakki panna.

Ülejäänud kaubamajades ja kaubanduskeskustest on kingituste pakkimine tasuline. Erinevates kohtades on hind mõnevõrra erinev, pealinnas üldisel kallim ja väiksemates linnades odavam. Lisaks teenuse hinnale tuleb eraldi maksta ka materjali eest.

Kui pealinnas jäävad pakkimise teenustasud 20-30 krooni ringi (millele lisandub materjali hind), siis näiteks Pärnu Kaubamajaka lillepood Ingridi Lill teenustasu ei küsi, kinni tuleb maksta vaid materjal. Tavalise raamatu pakkimiseks kulub müüja sõnul umbes 10-15 krooni.

Tartus pakivad kingitusi samuti lillepoed. Näiteks Tasku keskuses ja kaubahallis teeb seda lillepood Mardi Lilled, kus pakkimine maksab 15 krooni. Eedeni keskuse Gaia lillesalongi hinnad algavad väiksema kingi puhul 15 kroonist ning suuremal alates 25 kroonist. Ühe raamatu pakkehinnaks öeldi Gaia lillesalongis umbes 25 krooni ning kui tahta peale veel rosetti, tuleb selle eest lisaks välja käia 10-15 krooni.

Samuti on pakkelett Lõunakeskuse lillepoes Mileedi Lilleärid, kus teenuse hind on arvutatud meetrites: kuni meetrise paberi kasutamisel maksab teenus15 krooni, kuni kahe meetri kasutamisel 25 krooni. Raamatu pakkimise hinnaks öeldi seal umbes 40-45 krooni.

Viljandis on kingitusi võimalik pakkida näiteks bussijaamas olevas Victoria kodukauba poes. Pakkimise hind algab 30 kroonist, raamatu pakkimiseks kulub umbes 30-35 krooni. Kingitusi pakitakse ka viljandi Centrumi kaubanduskeskuse lillepoes.

Tallinna Kaubamajal on oma pakkelett ning seal on pakkimise teenustasu 20 krooni, millele lisandub materjali hind. Lisaks on sealt võimalik osta igas suuruses erinevaid karpe, mille hinnad algavad 25 kroonist, suuremad maksavad ka 70 krooni. Viru keskuse kingipakkimisletis on teenustasu 25 krooni, sellele lisandub materjali hind. Tasuline pakkimine on ka näiteks Rocca al Mare, Mustika, Järve ja Ülemiste keskustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles