Homsest muutuvad rongipiletid kallimaks (6)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust Tallinnasse väljuv rong.
Tartust Tallinnasse väljuv rong. Foto: Margus Ansu

Alates 15. veebruarist kerkivad rongipileti hinnad, ka piletimüügisüsteemis toimuvad mõningad muudatused.

«Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viis protsenti. Lühemate sõitude puhul lisandub piletihinnale keskmiselt vaid 10 senti, seejuures jääb mitmetel juhtudel sõidu hind endiseks,» selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Kongo sõnul vajavad rongipiletite hinnad korrigeerimist, kuna Elron suurendab uuel aastal reisijatele pakutava teenuse mahtu umbes kuue protsendi võrra, kiireid ühendusi on lisatud Narva ja Tartu liinile ning rongiliiklus tiheneb ka mujal. «Suurenev diiselkütuse aktsiis ja kasvavad raudtee kasutustasud moodustavad olulise osa Elroni kuludest,» lisas ta.

Uuendusena hakkab Elron alates esmaspäevast pakkuma vabalt valitava päevade arvuga perioodipileteid, mis annab püsiklientidele võimaluse sõite ökonoomsemalt planeerida. Perioodipiletit on võimalik osta 1-90 päevaks Elroni koduleheküljelt.

Uus hinnakiri toob kaasa ka muid muudatusi. Edelasuuna esimese tsooni piir viiakse vastavusse Tallinna linna piiridega, sellega nihkub Männiku peatus esimesest tsoonist teise. Samuti suurendatakse rongis Elroni sõidukaardile laetavat minimaalset summat 15 euroni, veebis saab endiselt laadida summat alates ühest eurost.

Pileteid on kodulehe piletimüügisüsteemist võimalik soetada kuni 30 päeva enne soovitud reisi kuupäeva. Vabalt valitava päevade arvuga perioodipileteid on võimalik osta Elroni veebist alates 15. veebruarist. Perioodipiletite (päevapiletid ja 30-päeva piletid) puhul kuvab müügisüsteem endist hinda kuni 14. veebruarini, seni on võimalik perioodipileteid ka endise hinnaga osta.

Uued hinnad ja tsoonikaart on leitavad siit.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles