Väärt idee - traadist riidepuude uus elu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traadist riidepuudest saab teha igati väärt rõivahoidjad.
Traadist riidepuudest saab teha igati väärt rõivahoidjad. Foto: Lugeja foto

Keemilisest puhastusest saadud traadist riidepuudest tuleb teha korralikud . uued riidepuud, soovitab tarbijatoimetuse üleskutsele vastanud Mirje.

Postimehe konkurss traadist riidepuudele uue sisu andmiseks kestab 1. märtsini.

Netiavarustest leiab vastavaid juhendeid (näiteks siin: http://www.craftygardener.ca/braided-coat-hangers/) Enamasti kasutatakse riidepuule ümbrise punumiseks poes müüdavat materjali, mida on  ka meil mõnes käsitööpoes, aga mina tegin täielikku taaskasutust - käiku läksid venivast materjalist vanad riided. Kangas peab olema parajalt veniv (tavaline t-särk enamasti ei sobi) ja selline, et kui lõigatud riba mõlemast otsast tõmmata, siis rulluvad ääred kokku ning tulemuseks on nagu riidest «pael» ja lõigatud ebatasane äär ei jää hiljem nähtavale. Lõigutud ribad õmblesin enne punuma hakkamist kokku. Hea on võtta ühe riidepuu jaoks kahte erinevat tooni materjali, et tulemus vahvam jääks.

Kui traadist riidepuud on väga õblukesed olnud, siis olen enne punumist kaks tükki näit. maalriteibiga siit-sealt kokku pannud. Nende riidepuude eeliseks on ka see, et riided ei libise pealt maha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles