«Multikultuursed tualetid» üritavad hõlbustada integratsiooni (3)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued tualetid peaksid lõimumisele kaasa aitama.
Uued tualetid peaksid lõimumisele kaasa aitama. Foto: Timothy A. Clary / AFP / Scanpix

Saksamaa tualetitootjad arendavad «multikultuurseid tualette», et aidata Lähis-Ida pagulastel kohaneda Euroopa sanitaarnormidega.

Mitmete teadete kohaselt on nii mõnigi pagulane läänemaailma tualetiga kohtudes hämmeldunult tõtt vaadanud, enne kui kergema vastupanu teed läinud ja põrandale, õue või siis duširuumi roojanud ning seejuures paljudele tundmatut tualettpaberit eiranud, kirjutab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

See probleem põhjustas möödunud aastal tõsist segadust, kui üks väike Saksa küla otsustas olukorra lahendamiseks jagada pagulastele õiget tualeti kasutamist progageerivaid lendlehti. Taoline teguviis päädis rassismisüüdistusega.

Võttes arvesse, et ainuüksi eelmisel aastal rändas Saksamaale 1,5 miljonit inimest Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast, kujutab probleemile lahenduse leidmine ometigi märkimisväärset ärivõimalust. Selle on ette võtnud Saksamaal Coswigi linnas asuv tualetitootja Global Fliegenschmidt, kes on teatanud soovist arendada transporditav «multikultuurne tualett», varustatud kükitamise aluse ja veevoolikuga, et tagada migrandisõbralik sanitaarolukord.

Muuhulgas lähtutakse transporditavate tualettide arendamisel arusaamast, et moslemite selg ei või WC-kasutamisel asetseda Meka suunas. Samuti peavad naiste ja meeste kabiinid olema eraldi ning WC-põrand ei või olla roheline.  

Nii nagu pagulased on pelgalt enda kohalolekuga muutnud Saksamaa ühiskonna mõningaid tahke, on läbi nende muutunud ka tuleviku tualett tähtsaks teemaks. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles