Michelini’i tärniga kokk asub Eestis tööle

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Diether
Matthias Diether Foto: Pintrest

Kuuel viimasel aastal viiel korral Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Alexender saab endale Michelin’i tärniga peakoka Eestis – uus sakslasest Chef de Cuisine Matthias Diether asub Pädaste mõisa restoranis ametisse.

Matthias Dietheri saabumisega jätkame oma traditsioone ning pühendumust hoidmaks kõrgeimat taset, teatas Pädaste mõis.

Matthias Diether on saanud oma kokakunsti alased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega:  Lothar Eiermann (Schlosshotel Friedrichsruhe);  Harald Wohlfahrt (Traube Tonbach) ja Dieter Müller (Schlosshotel Lerbach),  Sven Elverfeld (Aqua Wolfsburg).

Diether on juhtinud kööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010. Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse.

Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku.

Pärast iga-aastast talvepuhkust avab Pädaste Mõis ja restoran Alexander oma uksed külalistele 18. märtsil. Esimesi külalisi ootab juba uue peakoka menüü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles