Valdav osa kaupmehi kassatšekkide mürgisust ei jälgi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim ohustavad mürgised poetšekid kassapidajaid, kes nendega päevast päeva kokku puutuvad.
Enim ohustavad mürgised poetšekid kassapidajaid, kes nendega päevast päeva kokku puutuvad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Eestis esimest korda läbi viidud laborianalüüs tõi välja nii need kaupmehed, kelle tšekkides esineb toksilisi aineid BPAd ja BPSi, kui ka need, kes kasutavad täiesti puhtaid termotšekke, siis üldiselt ettevõtted kemikaalide sisaldusele kviitungites tähelepanu ei pööra.

«Seni pole meil eraldi klauslit paberi kvaliteedile seatud,» tõdeb värske uuringu kohaselt nii BPAst kui ka BPSist täiesti puhastele Eesti Posti tšekkidele viidates Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv. Ta lisab, et praegu on kõik ettevõtte bürootarbed ostetud ühe lepinguga, mis sõlmiti 2013. aastal. «Valime oma partnereid läbi hankeprotsessi, kus võrdleme mitmeid erinevaid pakkujaid,» räägib Kaiv.

Kuigi värske analüüsi järgi olid Tallinna Kaubamaja toidumaailma tšekid analüüsitutest kõrgeima BPA-sisaldusega, kinnitab kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu, et ettevõte hoiab erinevate uuringute tulemustel silma peal. «Peame oluliseks, et saaksime oma tegevuses olla nii keskkonnasõbralikumad kui ka säästa töötajate ja klientide tervist,» ütleb Suitsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles