Tuhat korda odavam: vigane süsteem korraldas veebipoes pöörase hinnaralli (2)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Shoppa.ee teavitab, et sõbrapäeval ajavahemikul 07.15 kuni 00.25 peale südaööd esinenud süsteemivea tõttu oli e-poe klientidel võimalik teatud tooteid osta märkimisväärselt vale hinnaga, ehk reaalhinnast isegi kuni tuhat korda odavamalt.

Nimetatud ajavahemikul osteti ainuüksi jalgrattaid üle 2,3 miljoni euro eest. «Meil veebipoes on kurb meel, et nimetatud süsteemiviga tekkis just sõbrapäeval», ütles Shoppa.ee juhatuse liige Janek Barndõk.

«Selliseid tellimusi, millel hind ei vastanud reaalsusele, tehti nimetatud ajavahemikul kokku 180 ja mõned ostsid lausa hulgi ning kogu perele,» sõnas Barndõk. Ta tõi näiteks, et ratas Focus 2016 MTB Spine C Pro 27R, mille reaalhind on 3599 eurot, maksis süsteemi vea tõttu kolm eurot.  

Shoppal on see viimase kolm aasta jooksul teine kord, mil selline viga esineb. Barndõki sõnul on sellist eksimust esinenud paljudel e-poodidel, kuid enamus lihtsalt ei teavita oma kliente, vaid lihtsalt tühistab tellimuse. «Reeglina tuleneb selline viga laoandmete ja hindade sünkroniseerimisel tekkinud süsteemiveast,» kirjeldas ta. 

Barndõk kinnitas, et nendest klientidest, kes selliselt ostu sooritasid, pole tellitud kaupa Shoppa.ee poolt veel kellelegi väljastatud. Vale hinnaga ostud tühistatakse ja kaupu vale hinnaga ostnud klientidele kantakse 48 tunni jooksul raha tagasi.

«Kõikidele ostu käigus registreerinud klientidele kompenseerime ebamugavused ning kingime selliselt ostu sooritanud kliendile 10 eurot Shoppa kontoraha, millega saab juba järgmise Shoppa.ee-st tehtud ostu puhul kuni viis protsenti allahindlust,» märkis Barndõk.

Shoppa.ee palub vabandust kõigi vale hinnaga ostu sooritanud klientide ees. «Loodetavasti meie kliendid mõistavad meid, sest hind erines märkimisväärselt ega vastanud reaalsusele», selgitas Janek Barndõk. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles