Saarlased aitavad katta presidendi peolauda

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suupisted Vabariigi aastapäeval.
Suupisted Vabariigi aastapäeval. Foto: Tiina Kõrtsini/ Õhtuleht

Kui sel aastal pakuvad presidendi vastuvõtul 24. veebruaril oma valmistatut 12 kokka ja kaks kondiitrit, siis sel aastal esindavad saarlasi restoran CRU kokk, aasta kokk 2015 tiitli omanik Kert Ränk ja restoran Kukuu peakokk Toomas Leedu.

«Sellisel üritusel söögitegemine on auasi igale endast ja riigist lugu pidavale kokale,» ütles Leedu. Kuna suupistete arv on üsna suur, otsustas ta kaasa võtta kolm kokka KuKuu köögist, vahendab Saarte Hääl.

Olgugi et suupistete arv on suur, moodustavad need siiski vaid veidi enam kui kümnendiku 24. veebruaril Estonias toimuval vastuvõtul pakutavatest suupistetest.

President Toomas Hendrik Ilves teatas eile, et vastuvõtuks valmistab 12 kokka kokku 16 900 soolast suupistet ning 4200 magusat suupistet valmivad kahe kondiitri käe all.

Toomas Leedu ütles, et kokkade valiku tegid presidendi peakokk Taigo Lepik ja presidendi kantselei, lisades, et kriteeriumiks pole ainult söögitegemise oskus, vaid ka kõlbeline minevik ja potentsiaalne julgeolekurisk.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles