Viis mõjukat põhjust reisikindlustuse tegemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusareisi planeerimisel tuleb meeles pidada reisipiiranguid.
Suusareisi planeerimisel tuleb meeles pidada reisipiiranguid. Foto: Panther Media/Scanpix

Paljud näevad reisikindlustust ebavajaliku kuluna, mille arvelt säästa saab. Reaalsuses võib see otsus aga kalliks maksma minna - eriti siis, kui lähed näiteks suusapuhkusele, kus enese vigastamise oht on kõrgem.

Levinud on arvamus, et Euroopa ravikindlustuskaardist piisab, kuid see on eksitav. See katab vaid otsesed ravikulud ega hüvita visiiditasusid, ravimeid, riikidevahelist transporti ja haiglakulusid. See kõik võib minna maksma tuhandeid eurosid.

Viis põhjust, miks sõlmida reisikindlustus:

1. Lend võidakse tühistada

Kui lend jääb ära, siis peab lennufirma pakkuma alternatiivse reisivõimaluse. Kui sobivat lendu ei suudeta leida, siis peab lennufirma hüvitama lennupileti hinna ning inimene saab ise otsida uue lennu.  Kui ise otsitud uus pilet on kallim, siis hüvitab kindlustus 150 eurot lennupiletite vahe. Reisikindlustus katab ka transpordivahendi hilinemise või sellest maha jäämisega seotud kulud.

2. Pagasid kaovad

Statistika näitab, et umbes iga sajanda reisija pagas kaob või saabub viivitusega. Kindlustusega ei pea reisi sihtpunkti jõudes pagasi pärast muretsema. Seni kui kaotatud pagas omanikuni jõuab, saab ta esmatarbekaubad osta poest ja kindlustus katab kulud kuni 300 euro ulatuses. Kui reisil olles peaks midagi juhtuma dokumentidega, siis katab kindlustus ka kulutused, mida on vaja uute dokumentide saamiseks.

3. Haigestumise hind võib kõrge olla

Reisikindlustus pakub meelerahu – isegi kui enne reisi haigestuda, siis sobilik kindlustus katab kulud. Kindlustus aitab ka siis, kui mõni pereliige haigestub enne reisi ja puhkusele pole võimalik minna. Reisikindlustus katab sel juhul kõik ettemakstud kulutused, sealhulgas ka piletite hinna.

4. Tõsisem trauma ei hüüa tulles

Suusapuhkusel sporti tehes on kahjuks üsna suur tõenäosus end vigastada. Reisikindlustusega ei pea aga juhtunu tõttu pankrotti minema. Kindlustus katab ravikulud ning vajadusel ka haige transportimisega seotud kulud. Lisaks kaetakse vältimatu arstiabi, sealhulgas hambaravi ning arsti määratud ravimid. Kui isik peaks jääma välismaale haiglasse, siis katab kindlustus ka lähedase reisikulu tema külastamiseks.

5. Spordirajad võivad olla ilma tõttu suletud

Suusapuhkusele minnes soovitatakse võtta ka spordireisi lisakaitse, sest muutliku kliima tõttu on keeruline ilmaolusid ette ennustada. Ilmselt pole midagi hullemat suusapuhkusest, kus suusatada ei saa. Kui reisi sihtkohaks oleva spordikeskuse spordirajad on ilmaolude ootamatu halvenemise tõttu suletud, maksab kindlustus iga päeva eest hüvitist 50 eurot, kuid kokku mitte üle 350 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles