Fotod: maailma kõige kaunimad ujulad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hearst Castle'i elegantne sisebassein.
Hearst Castle'i elegantne sisebassein. Foto: Vida Press

Ujula ei pruugi sugugi kujutada endast ilmetu väljanägemisega spordihalli: Architectural Digest esitleb 13 ujulat üle ilma, mis võluvad  ka oma disainiga.

Üks väljapaisvamaid selles valikus on kuuldavasti Hollywoodi staaride meelis-supluspaigake ajaloolise meediamagnaadi William Randolph Hearsti luksuslikus Hearst Castle'i lossis Californias San Simeonis: imposantse väljanägemisega sise- ja välibassein ehitati 1924-1936. Rooma termide stiilis sisebasseini ümbritsevad muistsete jumalate ja jumalannade marmorkujud.

Loetellu mahuvad näiteks Art Nouveau stiilis Amalienbad Viinis ja klaaslaega elegantne sisebassein Prantsusmaal Biarritzis Hotel du Palais'is, aga ka Pritzkeri arhitektuuriauhinna laureaadi Zaha Hadidi loodud The Aquatics Center Londonis või nüüdisarhitektuuri tipptaset demonstreeriv Aquamotion Courchevel Alpides, mis avati tänavu jaanuaris. Vaata kauniste ujulate pildigaleriid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles