Rimi pakub verivorstile alternatiiviks verileiba

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verileib.
Verileib. Foto: Tootja foto

Rimi Põrguväljal asuvas suurköögis valmib tänavu jõulude ajal 14 uut pühaderooga, nende seas ka verivorstile alternatiivi pakkuv verileib.

Rimi  tootmisjuhi  Mike  Wahli  sõnul on veretooted jõuluajal üks suuremaid müügihitte ja sellest sündis ka mõte oma köögis midagi sarnast valmistada. Kõigile tuntud ja tuttava verivorsti asemel sündis aga hoopis verileib.

Eile toimunud degusteerimisel serveeriti ahjus soojendatud ja viiludeks lõigatud verileiba koos sinepikastme ja karaskiga. Samas sobivad selle kõrvale ka traditsiooniliselt verivorsti kõrvale serveeritavad lisandid nagu hapukoor, pohlamoos ja kõrvitsasalat.

Rimi köögi jõulutoodete seast võib leida ka hoopis uutmoodi kõrvitsasalati. Kokad on marineeritud kõrvitsa lõiganud õhukesteks ribadeks ja seganud selle kokku riivitud peakapsa ja saladuseks jäetud maitseainetega. Tulemus on üllatavalt mahlane ja magus-hapuka maiguga värske salat, mis passib nii verivorsti kui ka liharoogade juurde.

Ülejäänud tosina jõulutoote seas on traditsioonilisemad liha- ja kapsaroad, kala ning ka magustoite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles