Laupäeval valitakse kuldaväärt maius

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildike mulluselt magusakonkursilt.
Pildike mulluselt magusakonkursilt. Foto: MTÜ Varbuse Mõisameeste Selts

Homme toimub Põlvamaal magusakonkurss «Kuldne Maius 2010», kus võtavad mõõtu kaheksa magusameistrit.

Varbuse muusikamõisa aidas lähevad hindamisele Kolme Sõsara Hõrgutised Setomaalt, Chocolaterie de Pierre ja Werneri kohvik Tartust, Restoran Põlva, Tamme Pagar, Nandora, Berryfarming ja Meveda.

Meistrite loomingut, mis ulatub alates klassikalisest valikšokolaadist meemaisuteni, saavad degusteerida ja hinnata kõik külalised. Koos parima maiustuse valimisega toimub samas ka näärilaat ja näitusmüük.

Ettevõtmise eestvedaja Kalev Lindali sõnul andis mullune edukas magusakonkurss veendumuse, et algatust tuleb jätkata. «Sel aastal otsustasime Magusa Postitee ja Nigadi-nagadi näärilaada tuua ühele päevale, sest kõik korralduskulud tuleb tänavu ise kanda. Kuna konkurss toimub laada raames, on osalejate ring mullusest veidi erinev, kuid magusameistrite mõõduvõtt tuleb ikka sama tõsine,» märkis Lindal.

Ta lisas, et seekord otsustati lisaks rahvahääletusele võtta arvesse ka žürii hinnangut, mis annab parima maiuse väljaselgitamisele põnevust juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles