Lugeja küsib: mis loogika alusel maksuamet lapsi kokku loeb? (6)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi lauda kattes tuleb emal panna kolmele järeltulijale kolm kruusi, siis tuludeklaratsiooni järgi on neid peres kaks, sest 19-aastane ei ole riigi silmis laps.
Kuigi lauda kattes tuleb emal panna kolmele järeltulijale kolm kruusi, siis tuludeklaratsiooni järgi on neid peres kaks, sest 19-aastane ei ole riigi silmis laps. Foto: Sander Ilvest

«Lugesin  maksuametniku nõuande lugu ja tekkis küsimus. Tuludeklaratsiooni saab märkida kuni 17-aastased lapsed, ja kui tegemist on pere teise või kolmanda lapsega, siis sel juhul on võimalik kasutada täiendavat maksuvaba tulu. Et kui mul on lapsed 19, 15 ja 9, kas siis maksuameti jaoks on see 9-aastane kolmas laps või teine? Ma ei saanud sellest aru,» küsib lugeja.

Vastab maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

Kui lapsed on 19, 15 ja 9, siis maksusoodustuse saamiseks saab arvestada ainult kahte nooremat last ehk 15 ja 9-aastast, sest esimene on juba täisealine. Vastavalt seadusele saab see lapsevanem kasutada ühe täiendava maksuvabastuse lapse pealt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles