Inspektsioon: ohtusid saab ennetada ka tööd tehes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni kontroll
Tööinspektsiooni kontroll Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Eestis käib umbes 625 000 inimest igapäevaselt osalise või täistööajaga tööl. Statistika näitab, et nendega juhtub ka päris palju tööõnnetusi – mullu oli neid üle 4600.

Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu nentis jaanuari lõpus Hiiumaal toimunud kohtumisel, et tegelik tööõnnetuste arv võib küündida 10 000 juhtumini aastas, kuid erinevatel põhjustel ei anta nendest teada või ei registreerita neid otseselt tööõnnetustena, vahendab Hiiu Leht.

Maripuu osutas, et tööandjad peaksid enam tegelema töötajate väljaõppe ja juhendamisega, kuna töötajal võib ju olla tööle vastav kvalifikatsioon, aga ehk liigub mõni seade teisiti kui see, millega varem ollakse kokku puutunud. «Kurb on lugeda raportit, kus inimene on esimest päeva tööl ja jääb tööõnnetuse läbi sõrmedest ilma,» nentis ta.

Tööinspektsiooni esindajate põhisõnum oli jaanuarikuisel kohtumisel Hiiumaa ettevõtjatega, et inspektsioon saab olla ettevõtjale abiks ja pakub tasuta nõustamist tööohutuse edendamisel, tööõnnetuste ja kutsehaiguste ennetamisel.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles