Kolid vanematekodust välja? Vaata, millised kulud ees ootavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolimine.
Kolimine. Foto: Caro / Scanpix

Mammahotellist lahkumine võib rahakotti kaunis sügava augu lüüa - mis varem oli tasuta, selle eest tuleb oma kodus ise maksta.

1. Üür või kodulaen ja kommunaalkulud

Ükskõik kas üürid korteri või ostad selle eluasemelaenuga, pead hoolitsema selle eest, et vajaminev summa oleks su pangaarvel olemas. Lisanduda võivad aga veel tehingukulud, maakleritasud, mõnel üüriobjektil nõutakse ka päris soolast deposiiti. Lisanduvad ka igakuised kommunaalkulud - soe vesi, elekter, küte, TV+internet.

2. Kodumajapidamise sisustamine

Isegi kui üürikorteris on suur osa asju olemas, vajad tasse-taldrikuid ja söögiriistu, käterättidest ja voodipesust kõnelemata. Sul veab, kui saad kulude kokkuhoiu mõttes need kodunt kaasa võtta, kui ei, jälgi sooduspakkumisi või tasuta äraandmise võimalusi.

3. Toidukulud

Kui varem kulus raha vaid siis, kui käisid sõpradega väljas söömas, siis nüüd tuleb hommikuvõileva materjal endal poest osta. Planeeri kodune nosimine oma kuueelarvesse.

4. Kulud lemmikloomale, kui sul juhtub olema neljajalgne sõber

Kui varem aitasaid vanemad sul oma neljajalgset sõpra ülal pidada, siis nüüd pead hoolitsema ise selle eest, et teil mõlemal jaguks ninaesist ning oleks katus peakohal. Pluss muidugi pead investeerima oma aega kodulooma eest hoolitsemisele, kui muidu tegid seda su vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles