Kuhu kolida, kui tahad mõnusalt elada ja hästi teenida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur.
Singapur. Foto: Wikimedia Commons

Milline oleks unistuste elamiskoht, kuhu Eestist võiks kolida? HSBC Expat Exploreri viimase uuringu kohaselt oleks väljarändajatele parimaks  kohaks Singapur. Seda on mõistnud ka mitmed eestlased, väidetavalt olla Sigapuri kolinud üle 50 kaasmaalase.

 21 950 vastanut 39 riigist andsid paikadele üle ilma hinnanguid majanduse, kogemuste ja pere seisukohast. Üle poolte ehk 59% vastanuist pidas Singapuri heaks karjääri tegemise ja tööväljavaadete kohaks, 53% leidis, et seal saab suurepäraselt uusi oskusi omandada. 30% väljarändajatest on Singapuris ametis finantsvaldkonnaga seotud aladel, mis teeb sellest ühe Aasia tõmbekeskuse.

Kuigi Singapuris pole elamine just kõige odavam, on ka palgad vastavad: uuringu kohaselt on väljarännanute keskmine aastapalk seal 143 424 eurot  ehk veidi üle 11 900 euro kuus, mis võimaldab piisavalt mugavat äraelamist. Positiivsena märkisid vastanud ära ka elukvaliteedi üldise tõusu (67%) ja 55% vastanuist tegeleb seal rohkem spordiga kui varasemalt. Vastanutest 65% märkis, et nende laste tervis ja heaolu on pärast kolimist paranenud ning 87% kiidab Singapuri turvalisust.

Unelmate väljarändekohtadena jõudsid uuringu tippu ka Uus-Meremaa, Rootsi, Bahrein ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles