Üle poole maksumaksjaist on tulud juba deklareerinud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliameti teatel esitas esimese nädalaga oma tuludeklaratsiooni 399 656 inimest, mis on 60 protsenti oodatavatest deklareerijatest.

Sel aastal ootab MTA 660 000 deklareerijat ja prognoosib tagastada 90 miljonit eurot, mis on veidi vähem kui möödunud aastal. Praeguse seisuga kuulub tagastamisele 65,3 miljonit eurot, juurde maksmisele 3,5 miljonit eurot.

Tuludeklaratsioon tuleb esitada hiljemalt 31. märtsiks. E-maksuametis/e-tollis tulud deklareerinud inimestele algab tulumaksu tagastamine 29. veebruaril, deklaratsiooni paberil esitanud klientidele aga 20. aprillil.

Olulisemad tulude deklareerimist puudutavad maksumuudatused on tulumaksumäära vähenemine 20 protsendile ja töötuskindlustusmakse vähenemine varasema kahe protsendi asemel 1,6 protsendile. Samuti kasvas täiendav üldine maksuvaba tulu 1728-lt eurolt 1848 eurole ja täiendav maksuvaba tulu pensioni korral 2640 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles