Kindlustusfirma hüvitas rekordarvu tuleõnnetuste kahjusid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal moodustasid 1,34 miljonit eurot kodukindlustuse hüvitistest.
Möödunud aastal moodustasid 1,34 miljonit eurot kodukindlustuse hüvitistest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Seesami kindlustusväljamaksest moodustasid kaalukaima osa kaskokindlustus ja liikluskindlustus, hüvitas kindlustusfirma eelmisel aastal rekordarvu tuleõnnetuste poolt tekitatud kahjusid.

Seesam kindlustuse kahjukäsitlusjuht Ly Jõhviku sõnul oli möödunud aastal 12 suurt tulekahju, mille hüvitis oli üle 30 000 euro, mis on ühtlasi läbi Seesami ajaloo kõige suurem ühel aastal hüvitatud suurte tulekahjude arv. «Põlesid nii eramud, kõrvalhooned kui ka korterid ja kõige kallimaks juhtumiks oli eravalduses oleva arhitektuurimälestisest eramu taastamine, kus hüvitistena maksti välja 225 600 eurot,» selgitas ta.

Ta rääkis, et kõige rohkem kahjusid kodukindlustuses on seotud veega – torude purunemine, läbi hoone konstruktsioonide tungiv sade- ja lumesulamisvesi ning ülemised naabrid, kes unustavad vannivee jooksma või lasevad kanalisatsiooni esemeid, mis ummistust põhjustavad.

«Kindlustuslepingu sõlmimisel küsitakse enamasti, kas kindlustus hüvitab katki läinud televiisori või mobiiltelefoni, aga kogemus näitab, et tegelikult peaks tähelepanu pöörama hoopis olulisemale,» mainis Jõhvik. Ta sõnas, et palju hullem on see, kui ühel hetkel pole enam kodu üldse või on see muutunud elamiskõlbmatuks ja seda riski kaalutakse palju vähem.

«Õnnetusjuhtumikindlustuses ei saa välja tuua ühtset trendi, kuna hüvitised sõltuvad valitud kaitsetest ja valitud kindlustussummast. Võib aga väita, et inimesed hakkavad rohkem väärtustama oma elu ja tervist ja seda ka suuremate summadega kindlustama,» rääkis Jõhvik. Eelmise aasta jooksul toimus ka neli õnnetusjuhtumit, kus inimene kaotas elu ja hüvitisena maksti välja kogu kindlustussumma.

2015. aasta jooksul moodustasid tulekahjudega seotud kodukindlustuse hüvitised 59 protsenti ehk 1,34 miljonit eurot kodukindlustuse hüvitistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles