Korralagedus Balti jaamas vihastab reisijaid (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaamas on numbrite loendamisel oma loogika.
Balti jaamas on numbrite loendamisel oma loogika. Foto: Liis Treimann

Rongireisijatel tuleb Balti jaamas joosta ühelt perroonilt teisele, sest on raske saada infot, milliselt perroonilt rongid väljuvad.

«Paari aasta eest, nö enne Elroni aega oli Balti jaamas kord majas. Diiselrongid väljusid jaamahoone juurest ja elektrirongid turu poolt. Nüüd on täielik kaos ehk sa kunagi ei tea, milliselt perroonilt su rong läheb,» kirjutas nördinud rongisõitja.

Info rongide väljumiste kohta on vaid perrooni otstes olevatel tabloodel ja nii tuleb joosta ühelt perroonilt teisele. «Asja teeb veel keerulisemaks see, et esimese ja viimase perrooni vahel on jupp maad ja nii näeb aeg-ajalt kummalist rabelemist, kui rahvas pärast rongi väljumisest teavitamist hakkab tagumiselt perroonilt jooksma esimese suunas,» kirjeldas ta olukorda. Kirjutaja sõnul on nii mõnigi kehvemas füüsilises vormis sõitja seetõttu ka rongist maha jäänud.

Perroonide numereemisel kasutatakse omapärast süsteemi.
Perroonide numereemisel kasutatakse omapärast süsteemi. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Hädavajalikku infot, mis aitaks õige perrooni leida, aga väljas pole. Asja teeb veel keerulisemaks see, et perroonide numeratsioon on segadust tekitav, mitte ei ole loogilises järjekorras.

«Kui Elron tuli, siis oli sellest juttu ja toona lubati, et asi saab korda. Kas tõesti on nii raske see jama ära lõpetada ja korralik tabloo üles panna?» oli ta pahane.

Elroni pressiesindaja Mai Vahtriku sõnul on vajalik suur infotabloo olemas jaamahoones Selveri kassade vastas. Helisüsteem teavitab iga rongi väljumisest vähemalt kaks korda ja lisaks saab rongide väljumiste kohta küsida infot Elroni infokassast. «Kuna rongide väljumisteed võivad operatiivselt muutuda, soovitame ka Elroni kodulehel toodud info diiselrongide väljumisteede kohta (http://elron.ee/balti-jaama-ooteplatvormide-kasutamine) Balti Jaamas üle kontrollida,» soovitas Vahtrik.

Ta tunnistas, et rongide väljumisteede teavitus Balti jaamas saaks tõesti olla parem ja selleks on hetkel ettevalmistamisel hange uue tervikliku infosüsteemi võimalikuks loomiseks.

«Täna tagab Elron korrektse info edastamise Balti jaamas nende vahendite piires, mis meil on kasutada - viimaseid pakuvad Elronile jaama haldaja ja taristuettevõte. Teede numbrid ning elektri- ja diiselrongide paiknemine Balti Jaama teedel on määratud Eesti Raudtee poolt,» ütles Vahtrik. Tema sõnul tuleb arvestada, et reisirongide liiklus Balti jaamas on läinud pea kaks korda tihedamaks ja seetõttu ei ole taristuettevõttel võimalik tagada, et sama liini rongid alati samal teelt väljuksid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles