Külmad ilmad kasvatasid soojusetootmist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Soojusetootja Adven Eesti tootmismaht kasvas jaanuaris võrreldes möödunud aastaga viiendiku võrra, ettevõte tootis 63 000 MWh soojust.

Adven Eesti tootmise ja jaotuse valdkonna juhi Mati Tatari sõnul ei pidanud kliendid hoolimata külmemast kuust soojuse eest rohkem maksma. «Kuigi nii tootmine kui tarbimine jaanuaris kasvasid, on soojuse hinnad langenud sedavõrd, et soojuse arve võis olla mullusega võrreldes väiksemgi,» sõnas Tatar. Näiteks maagaasi hind on tema sõnul langenud aastaga pea 1,5 korda. 

Aasta jooksul langetas Adven Eesti korduvalt soojuse hinda neljateistkümnes kaugküttepiirkonnas. «Kuna soojuse tootmiseks kasutatav kütus on muutunud odavamaks, müüme kõigis piirkondades soojust isegi madalama hinnaga kui on konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinnad,» ütles Tatar.

Tänu möödunud aastal kaugküttevõrudesse tehtud investeeringutele vähenesid ka Adven Eesti võrgukaod. Ka sel aastal plaanib ettevõte investeerida võrgukadude vähendamisse pea 400 000 eurot.

Möödunud aastal täienes ka ettevõtte soojuse tootmise portfell. Tatari sõnul on jõudsalt arenemas koostöö ettevõtetega, kes on otsustanud soojuse tootmise Adveni kätesse usaldada.

«Suurematest projektidest väärivad mainimist Rannarootsi lihatööstuse katlamaja üleviimine kütteõlilt vedelgaasile ning Rakvere farmide 2,5 MW biomassil toimiva katlamaja rajamine Viljandi lähedale,» rääkis Tatar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles