Piltuudis: kohvik seadis omapärase alkoholimüügikeelu (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise alkoholimüügi keelu on seadnud väikesele valikule vahuveinidele Kadriorus asuv kohvik.
Sellise alkoholimüügi keelu on seadnud väikesele valikule vahuveinidele Kadriorus asuv kohvik. Foto: Siiri Liiva

Kuigi täna Eestis kehtiva alkoholiseaduse järgi on alkoholimüük keelatud alaealistele ehk alla 18-aastastele, siis on üks Kadriorus asuv kohvik otsustanud seda piiri veelgi tõsta.

Tallinnas Kadriorus piiril asuvast Nostalgia Kodupagarite keldrikohvikust leiab lisaks suurele saia- ja pirukate valikutele ka alkoholimüüki puudutava teavituse, kus seisab, et alkoholi müüakse alates 21 eluaastast alates kella 10st.

Samas ei ole sildil märgitud kohustuslikku alkoholimüügi keelu lõppaega ehk kella 22. Kohati võib seda seletada ehk ka kohviku lahtiolekuaegadega, mis on esmaspäevast reedeni kella 7.30-st kella 19ni ning nädalavahetusel kella 8.30st kella 18ni.

Kohvikusse üles pandud alkoholimüügikeeld.
Kohvikusse üles pandud alkoholimüügikeeld. Foto: Siiri Liiva

Peamised alkohoolsed joogid, mis kohvikus müüakse on valik väikestes pudelites vahuveine, mis seaduse järgi kindlasti ei klassifitseeru ka kange alkoholina ehk mille mahuprotsent jääb kindlasti alla 22 protsendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles