Tuntud kosmeetikatoodetes leidub ohtlikke koostisosi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Prantsusmaa tarbijakaitseamet leidis 185 kosmeetikatoote uurimisel neist ülitundlikkust tekitavaid koostisosi.

Kahjulikke koostisosi avastati nii Adidase, Bourjois, Dove, Playboy, Head & Shoulders, Garnier, Colgate kui L’Oreali toodete koostisest, vahendab Local.  Amet märkis, et tootjad pole vaatamata toksikoloogide ja dermatoloogide korduvatele hoiatustele oma tegevust muutnud.

50 testitud toodet sisaldasid metoksütsinnamaati, mis on ameti sõnul näopuhastusvahendites ning juuksetoodetes täiesti ebavajalik aine. Lisaks sisaldasid näiteks Nivea niisutatud beebisalvrätikud allergilisi toksiine, mis ei ole sobilikud kokkupuuteks väikelaste nahaga. Sageli esinevateks sobimatuteks koostisosadeks olid ka metüülisotiasolinoon ja metüülisotiasolinoon.

Nimekirja tervisele ohtlikest toodetest leiab siit. Tarbijakaitseamet soovitab nimetatud tooteid mitte osta, eriti veel, kui neid on mõeldud kasutamiseks riskirühmale (näiteks väikelapsed). Samuti kutsusid nad tarbijaid üles neid teavitama kõigist kosmeetikatarvete kõrvaltoimetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles