Marsi šokolaadiskandaal jõudis Eestisse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi ja Snickersi šokolaadid.
Marsi ja Snickersi šokolaadid. Foto: SCANPIX

Mars Eesti kutsub ettevaatusabinõuna tagasi Hollandis Vegheli tehases toodetud Snickersi nelipakid, mille parim enne kuupäevaks on märgitud 10.07.2016. Tagasikutsumise põhjuseks on Saksamaal ühest tootest leitud plastitükk.

Kui seni oli teada, et Saksamaal leiti ühe Snickersi šokolaadi seest punaseid plastitükke, siis nüüd avaldas tootja nimistu riikidest, mis peavad šokolaadid müügilt kõrvaldama ning tooted võimalusel tagastama.

Marsi Eesti esindaja Kairi Kaasiku sõnul puudutab tagasikutsumine ainult Vegheli tehases valmistatud konkreetset toodet. Kaasik kinnitas, et tagasi kutsutakse ainult Snickersi nelipakk, mille parim enne kuupäev on 10.07.2016. Eestis pole mitte ükski teine šokolaadisort, pakkeformaat või batooni suurus intsidendiga seotud.

Foto: Mars Eesti

«Eestis ei ole meieni jõudnud ükski tarbijapoolne kaebus,» ütles Kaasik. Ta lisas, et ettevõte teeb kõik endast oleneva, et intsidenti puudutavad tooted Eesti turult tagasi kutsuda ning on juba edasimüüjaid teavitanud ning andnud juhiseid, kuidas nad peaksid selles olukorras käituma.

Tarbijatel, kes on ostnud SNICKERS®i nelipakktoote, millel on märgitud parim enne kuupäev 10.07.2016, palutakse neid ettevaatusabinõuna mitte tarbida. «Ostutšeki olemasolul palume toote tagastada kauplusesse, kust toode osteti, ning ostutšeki puudumisel või lisainformatsiooni saamiseks palume helistada Marsi klienditoe numbril +372 671 0361,» ütles Kaasik.

Juhul kui tarbija on nelipaki ümbrise ära visanud, saab ka üksiku Snickersi batooni puhul veenduda, kas tegemist võib olla tagasikutsutava tootega. Selleks peab kontrollima toote seerianumbrit - tagasikutsutava toote seerianumber on 550G2NLD03 või 550F3NLD03.

Tagasikutsumine puudutab rohkem kui 55 riiki, nende seas Austraalia, Austria, Belgia, Horvaatia, Tšehhi, Taani, Soome, Prantsusmaa, Kreeka, Saksamaa, Itaalia, Norra, Poola, Portugal, Hispaania, Rootsi, Türgi, Suurbritannia, Ukraina, Alžeeria, Küpros, Egiptus, Eesti, Ungari, India, Iraan, Iisrael, Läti, Leedu, Liibanon, Malta, Maroko, Nepal, Rumeenia, Saudi Araabia, Serbia, Slovakkia, Sloveenia, Sri Lanka, Sudaan, Šveits, Taiwan, Tuneesia, Araabia Ühendemiraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles