Swedbank saadab tuntud pangabussid pensionile

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss
Pangabuss Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Sel nädalal saatis Swedbank pensionile viimased kümme aastat Eesti rahvast teeninud kolm pangabussi, mis kõik leiavad nüüd mujal kasutust.

«Meil on väga hea meel, et kaks neist leiavad endale uue elu – üks masin sisustatakse nüüd ümber ratastel tööõpetuse klassiks ja robootikalaboriks ning see hakkab külastama Läänemaa maakoole,» sõnas Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ulla Ilisson, viidates ühele bussile, mis antakse Haapsalu innovatsioonikeskusele Innokas.

Ta lisas, et teine buss, mis jääb pangavärvidesse, leiab koha teiste eksponaatide kõrval maanteemuuseumis. Kuna viimased kümme aastat on pangabussina sõitnud kolm bussi, siis viimases osas tähendas Ilisson, et kuna see on üsna vana ja oma aja ära elanud, läheb see lihtsalt müüki.

Haapsalu innovatsioonikeskuse Innokas juhi Angela Leppiku sõnul on pangabuss hea kingitus Swedbankilt. «Innokase eesmärk on jõuda uue liikuva tehnoloogiaklassiga lasteaedadesse, koolidesse ja noortekeskustesse. Kindlasti oleme kohal ka suurematel maakondlikel sündmustel,» ütles Leppik.

Eesti Maanteemuuseumi juhataja Kadri Valneril on ka neil ütlemata heameel sellise annetuse üle. «Mõni aasta tagasi saime endale autolavka – poe ratastel, ehk maainimese võimalus endale tarbekaupa ja söögikraami soetada. Nüüd see buss täiendab muuseumi üht eesmärki näidata, kuidas mööda teid on kaugete paikade elanikeni üks oluline teenus jõudnud,» märkis Valner.

Bussid olid panga teenistuses aastatel 2005-2015 ning sõitsid kümne aasta jooksul mööda Eestimaad kolme peale maha kokku pisut üle ühe miljoni kilomeetri. Selle aja jooksul teenindati tuhandeid inimesi ning viidi sularaha maapiirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles