Kindlustusfirma jaanuari hüvitisi kasvatasid veekahjud

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Salva Kindlustus maksis jaanuaris klientidele kahjuhüvitisi üle 907 000 euro, mille seas kasvasid enim varakindlustuse väljamaksed eelkõige hoonete veesüsteemi rikete, kodumasinate ning väikeelektroonika kahjude arvelt.

Selle aasta jaanuaris maksis Salva klientidele liikluskindlustuse kahjusid 345 300 euro ning kaskojuhtumeid 225 800 euro mahus, mis jäävad enam-vähem eelmise aasta sama aja tasemele. Enim kasvasid jaanuaris varakindlustuskahjud ulatudes 207 600 euroni, mida on ligi kolmandiku võrra enam kui möödunud aasta esimesel kuul.

Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnul on varakahjud jõudsalt suurenenud juba viimase poole aasta jooksul ja sagedaimad juhtumid on seotud hoonete veesüsteemi tõrgetega. «Jaanuari suuremad juhtumid olid seotud veetorustiku purunemise ning sellest põhjustatud kodude või äripindade üleujutamisega,» lausus Kivirüüdi.

Ta lisas, et sagedased olid ka olukorrad, kus koduses majapidamises purunes pesu- või nõudepesumasina voolik või ka veekraan tekitades ulatuslikke veekahjusid. «Sellised juhtumid on reeglina väga kulukad, näiteks jaanuaris maksime ühe lõhkenud veetoru tekitatud kahju likvideerimise eest ligi 10 000 eurot,» ütles Kivirüüt.

«Viimastel kuudel on oluliselt tõusnud väikeelektroonika ja ka kodu koguriskikindlustuse sõlmimise aktiivsus ning sellega seonduvalt ka kahjude hulk,» märkis Kivirüüt. Ta lausus, et kõige sagedamini saab elektroonika kannatada kas mahapillamise või põrutuse tagajärjel, aga ka sellele tilkunud tee, kohvi või vee tõttu.

«Seega on mõistlik koduse vara kindlustust sõlmides veenduda, et valitud on kas koguriskikindlustus või eraldi väikeelektroonikakindlustus ja ühtlasi tagab see, et sarnased juhtumid ikka kuuluksid kindlustuskaitse alla,» sõnas Salva kindlustusdirektor.

Reisikindlustuse hüvitisi maksis Salva jaanuaris 89 600 eurot, mida on viiendiku võrra rohkem kui aasta varem. Sagedaimad juhtumid olid seotud haigestumistega ning ka reiside katkemise või ärajäämisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles