Viis toitu, mida ei tohiks uuesti soojendada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi mikrolaineahjus toidu soojendamine on kiire ja mugav, leidub siiski toite, mida korduvalt soojendada ei tohiks.
Kuigi mikrolaineahjus toidu soojendamine on kiire ja mugav, leidub siiski toite, mida korduvalt soojendada ei tohiks. Foto: SCANPIX

Kuigi lõunaks toidu kodust kaasa võtmine ja selle soojendamine töö juures on väga populaarne, siis on toiduaineid, mille võiks soojendamata jätta.

Toidu uuesti soojendamine on muutumas järjest populaarsemaks, lõuna võetakse kaasa Tupperware säilituskarbis ja soojendatakse mikrolaineahjus üles. Küll aga on osa toite, millele soojendamine head ei tee, kirjutab The Independent.

Toidu Standardite Agentuur on välja toonud viis toitu, mida soojendada ei tohiks.

1. Kana

Kana uuesti üles soojendamisel muutub ta valgukoostis. Kui kana pole korralikult läbi küpsetatud eelnevalt, siis võib see tundliku seedimisega inimesele probleeme valmistada.

2. Riis

See, kuidas riisi on säilitatud, on tihti olulisem, kui see, kuidas seda üles soojendatakse. Kui riis jäetakse toatemperatuurile, siis võivad bakterieosed vohama hakata ning tekitada kõhulahtisust või oksendamist. Mikrolaineahjus riisi soojendamine ei tapa neid baktereid.

3. Kartulid

Ka kartulite puhul on säilitamine väga oluline. Kartulite jätmine toatemperatuurile fooliumi alla võib põhjustada botuliini arengut. Kõige mõistlikum on küpsetatud kartuleid säilitada külmkapis.

4. Seened

Seened tuleks kohe pärast küpsetamist ära süüa. Nende säilitamine ja ülessoojendamine ei tee kõhule head.

5. Spinat ja teised lehesalatid

Ülessoojendatud spinat võib tekitada nitraadimürgistuse. Enne toidu soojendamist tasuks spinat toidu seest välja noppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles