1. märtsist ei tohi arvete eest lisatasu küsida (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Uuest kuust jõustub seadus, mis keelab küsida arvete eest lisatasu. Seega tutvustas tarbijapoliitika avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski lähemalt, millised firmad on Eestis seni tarbijatelt küsinud arve esitamise eest lisatasu ja kui suurtest summadest on jutt.

«Sideettevõtjate puhul on seni olnud olukord selline, et e-kanaleid pidi on olnud arvete edastamine tasuta, välja arvatud Elisa Eesti AS, kes küsis e-posti teel arve edastamise eest 60 senti,» sõnas Turetski.

Ta märkis, et paberarvete eest on küsinud tasu Elisa 60 senti, Tele2 58 senti, Starman 50 senti, STV 50 senti, Telia 79 senti, Telset 50 senti. Nõnda on tasud paberarvete eest jäänud 50–79 sendi vahele. «Elektrimüüjad ei ole valdavalt arvete eest tasu küsinud, välja arvatud Alexela Energia AS, mille arve on posti teel üks euro,» sõnas Turetski.

Tema sõnul on olnud varasemalt mitmeid järelevalvemenetlusi, mis näiteks elektrivaldkonnas on lõppenud positiivselt – ettevõtja lõpetas ka posti teel elektriarvete edastamise eest tasu nõudmise. «Sideettevõtjate puhul saame näitena tuua Elisa Eesti AS kohtuasja (nõudis tasu nii e-posti kui ka paberarve eest), mis on pooleli,» lausus Turetski.

Tema sõnul võib tarbijalt edaspidi küsida arve esitamise eest lisatasu näiteks juhul, kui tarbija on juba saanud kokkulepitud viisil arve ja soovib lisaarvet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles