Bussis luu murdnud reisija sai liikluskindlustuselt hüvitise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kips jala ümber
Kips jala ümber Foto: Margus Ansu/PM

Järsult pidurdanud bussis kukkunud reisija murdis jalaluu ning sai selle eest liikluskindlustuselt hüvitist; juhtumit menetlenud ametiühingu sõnul tuleb meeles pidada, et kindlustus kehtib ka muude juhtumite kui sõidukikahjude puhul.

Sellistel juhtudel on formaalselt tegemist liiklusõnnetusega, kuna sõiduki teel liikumise tagajärjel on saanud vigastada inimene. Sellises olukorras on süüdlase poolel on kohustus tekkinud kahjud hüvitada, ütles Transpordi Ametiühingu liiklusspetsialist Tarmo Kahem pressiteate vahendusel.

«Ametiühingu liige pöördus meie poole ning selgitas, mis oli juhtunud. Registreerisime õnnetuse ka süüdlase poole kindlustusandja juures, lisasime materjali juurde õnnetusega otseselt seotud kulud ning kindlustuse otsustava ja kiire käitumise tõttu sai kannatanu hüvitise, mis talle seadusega oli ettenähtud,» ütles ta.

Kahem rõhutas, et liikluskindlustus ei kehti ainult sõidukikahjude korral, vaid hüvitist saab nõuda ka muude kahjude eest kuni matusekuludeni välja.

Transpordi Ametiühingu liiklusabifond aitab ametiühingu liikmeid liiklusküsimustes. Tavapäraselt tegeleb fond liiklustrahvide ja liiklusõnnetuse küsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles