Šveitsi šokolaad kaotab populaarsust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Aina vähem šveitslasi huvitub kodumaisete magusatootjate šokolaadist, mistõttu muutuvad tootjad  murelikuks, et šokolaadimüük võib veelgi langeda.

Šveitsist päris suussulav šokolaad valmistab paljudele rõõmu, ent kohalike huvi kodumaise maiuse vastu on vähenemas, vahendab Local. Kui 2014. aastal tarbisid šveitslased 11,7 kilogrammi šokolaadi inimese kohta aastas, siis mullu langes see näitaja 11,1 kilogrammini ning selle hulgas eelistati pigem imporditud kaupa kodumaisele.

Samas vähenes ka imporditud šokolaadi tarbimine - 2014. aastal tarbitud šokolaadist moodustas 38,7 protsenti imporditud šokolaad, 2015. aastal kukkus see 32,7 protsendini.

Šveitsi šokolaaditootjate ühing Chocosuisse avaldas eile aruande, mille kohaselt on šokolaadimüük kohalike tarbijate hulgas aastaga langenud 5,9 protsenti. Üheks põhjuseks peeti ebatavaliselt kuuma suve, mis ohjeldas inimeste magusaisu. Ära mainiti ka see, et müüki on üldiselt mõjutanud vähenenud turistide arv, kes šokolaadist suveniire kaasa ostaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles