Annetajad olid haruldaste haigustega laste toetamisel helded

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud eesti inimesed kasutasid võimalust annetada haruldaste haigustega laste toetuseks.
Paljud eesti inimesed kasutasid võimalust annetada haruldaste haigustega laste toetuseks. Foto: Lastefond

Veebruarikuu jooksul kogus Tartu ülikooli kliinikumi lastefond lahkete annetajate abil haruldaste haigustega laste toetuseks kokku 7097 eurot.

Oma panuse märkimisväärsesse annetussummasse andsid kõik, kes helistasid veebruarikuu jooksul Lastefondi annetusnumbritel või tegid ülekande lastefondi annetuskontodele selgitusega «haruldaste haigustega lapsed», vahendab fond. Annetusi koguti veebruari lõpus peetava rahvusvahelise haruldaste haiguste päeva egiidi all.

Ka annetati haruldaste haigustega laste toetuseks veebruari viimasel pühapäeval Vanemuise teatris «Ooperifantoomi» vaheajal või osalesid samal päeval heategevuslikel perepäevadel Ülemiste Keskuses ja Tartu Kaubamajas ning panustasid seal annetuskastidesse, oksjonil osaledes või oma annetusmünti Eesti kaardile asetades. Eelnimetatud summas sisaldub ka heategevuslikus «Kuldvillaku» saates osalenud arstide poolt võidetud 1640 eurot.

Lastefondi arendus- ja projektijuht Anniki Inno on aktsioonide tulemusega väga rahul: «Kogutud 7000 eurot võimaldab meil toetada kõiki Lastefondi poolt abi saavaid haruldaste haigustega lapsi kahe kuu jooksul või pakkuda neist lastest ühele-kahele tuge terve aasta.»

Lastefond toetab hetkel igakuiselt 12 haruldase haigusega last kokku 3592 euroga kuus ehk rohkem kui 43 000 euroga aastas. Nende seas on nii lapsi, kelle haiguse esinemissagedus on 1:2000, kui ka neid, kelle haigust esineb vaid ühel miljonist.

Rahvusvahelist haruldaste haiguste päeva tähistatakse haruldasel kuupäeval, 29. veebruaril. Päev koondab tähelepanu keskmesse need kuus kuni kaheksa protsenti rahvastikust, kes põevad harva esinevaid, raskeid ja enamasti kroonilise kuluga tõbesid ning selle eesmärgiks on teadvustada haruldaste haiguste olemasolu ja nende mõju põdejatele.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles