Pudrust mobiiliümbriseks: ekspert soovitab toidujäätmed võtta taaskasutusse (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised toidukaubad lähevad Eesti poodides mahakandmisele.
Sellised toidukaubad lähevad Eesti poodides mahakandmisele. Foto: SEI Tallinn

Kuigi inimesed on kõike võimalikku uuesti kasutades ringmajandusega tegelenud sajandeid, on see Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskuse vanemeksperdi Harri Moora sõnul muutunud viimastel aastatel aina aktuaalsemaks.

Moora märkis saates «Terevisioon», et ringmajanduse arenedes saaks nendest eraldatavaid ühendeid kasutada mitmes valdkonnas, kuid selleks tarvilik arendustöö sõltub suuresti fossiilkütuste hinnast, vahendab ERR.

Peale tavalise kompostimise saab toota toidujäätmetest energiat. «Üheks selliseks järgmiseks tehnoloogiliseks lahenduseks oleks kindlasti nende kasulike toidujäätmete suunamine biogaasi tootmisesse,» leidis Moora.

Ta lisas, et pudrust ja paljudest toiduainetest võib saada üksikuid erilisi kemikaale, mis võivad anda omakorda sisendit oluliste fossiilsete materjalide, eelkõige plasti asendamisse. Neid võib aga kasutada kus tahes, näiteks mobiiliümbristes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles