Tuntud poeketist enam toorpiima ei saa (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo / Sakala

Üks tähelepanelik tarbija märkas, et Selveris on lõppenud lahtise piima müük. Poeketi kinnitusel nad tõepoolest enam toorpiima ei müü, kuna tarnija esitas sellel nädalal pankrotiavalduse.

Tõnu kirjutas sotsiaalmeedias, et eelmisel nädalal lõppes lahtise piima müük Selveris ja uuris, et kas Nõmme kandis on veel kohta, kust ehk lahtist piima saaks. «Turul on kõik pudelisse pakitud ja iga kord tuleb uus taara hankida. Selveris sai pudelit neli kuni viis korda kasutada, enne kui sinna hakkas rasvakiht sadenema - saasttaarat tekkis hulga vähem kui praegu turult ostes tekiks,» kirjeldas meesterahvas.

Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid kinnitas, et tõepoolest Selverites enam piimaautomaatidest toorpiima ei saa. «Küll aga on meil sortimendis nii Nopri Talumeierei kui ka Pajumäe talu toorpiima,» lausus Erilaid.

TÜ Eesti Mahe tegevdirektor Olavi-Heikki Kiviloo sõnul osutus piimaautomaatide projekt nii kahjulikuks, et selle nädala teisipäeval tuli sisse anda pankrotiavaldus. «Need piimaautomaadid on ostetud PRIA projektiga ja pika aja vältel kaasnes sellega palju probleeme,» sõnas Kiviloo.

Ta toob üheks näiteks, et kui projekt tehti, siis loodeti, et piimale, mida parasjagu automaatidest ära ei müüda, leitakse mingi rakendus. «Kuid paraku seda ei juhtunud,» sõnas Kiviloo.

Piimaautomaadid olid Selveri poeketis 2012. aasta suvest ja kokku oli üle Eesti 14 automaati, neist 13 Tallinnas. «Minu arvutuste kohaselt, kui Tallinnas kuskil kuus aparaati alles jätta, siis see projekt tasuks end isegi veel ära,» sõnas Kiviloo.

«Ühtlasi, meie toorpiima hind oli 1.19 eurot, aga kui kõrval müüakse piima hinnaga 0.80 senti, siis peab olema suhteliselt heal järjel mahefanaatik, et automaadist piima osta,» arvas Kiviloo.

Edasist kulgu on Kiviloo sõnul raske prognoosida, sest oleneb, kes need automaadid ära ostab. «Kuna need on PRIA toetusega ostetud, siis ei saanud seda projekti ka varem ära lõpetada ja see vedas terve ühistu põhja,» lausus ta. Kiviloo lisas, et kõik oleneb ka sellest, mis hinnaga ja kellele need automaadid maha müüakse.

«Põhimõtteliselt nendest automaatidest oleks võimalik müüa ka veini, mahla. Ainuke asi on see, et teda ei saa muu asja peale doseerida, kui liitrine pudel,» sõnas Kiviloo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles