Inimesed tahavad sügavast lumest ise kuuske otsida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuskadel kuuske toomas.
Suuskadel kuuske toomas. Foto: Eimar Kull

RMK pakub kolmandat aastat riigimetsadest ise oma jõulukuuse toomist ning Saaremaa külastusjuht Anu Metsniidu sõnul oli eelmisel pühapäeval Saaremaal Mändjala loodusmaja juures nii palju kuusetahtjaid, et neid sai võrrelda laulupeolistega.


RMK poolt teeb tänavu seal huvilistega kuuseretki metsas kaasa loodusvaht August Järvelaine ning kellel lumes soopamise riietust seljas pole, aga huvi metsast kuusk ise ära tuua on, need näitavad tee pealt Järvelainele, milline kuusk neile meeldib, kirjutas ajaleht Meie Maa.

Siis puhastab mees näidatud kuuse lumest ja hindab lähedalt, kas maanteelt nähtud pilt oli õige või petlik. «Enamasti on kuivanud oksi kuuse keskosas, seda kaugelt ei näe ning mõni kuusk on jälle mujalt ilus, aga latv liialt pikk,» rääkis loodusvaht, kes tänavu osaleb RMK «Kuusekese» projektis.

RMK kommunikatsiooniosakonna turundusjuht Kati Veskimägi selgitas, et paks lumi teeb küll kuuskede leidmise veidi keerukamaks, ent omalt poolt on kuuskede eest maksmine püütud võimalikult lihtsaks teha – näiteks saab kuuse eest maksta mobiiliga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles