Ökohostel mitte üksnes nime poolest, vaid ka tegudes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle viie aasta Tartus tegutsenud hostel Looming sai hiljuti rahvusvahelise keskkonnamärgise Roheline Võti.

«Kui me alguses ei näinud selle järele vajadust, siis ühel hetkel hakkasime mõtlema, et võiks olla Euroopa lilleke,» räägib Sigrit Rosental, üks Tartus Kastani tänaval endise trükikoja kolmandal korrusel tegutseva hosteli asutajatest. Jutt käib Euroopa Liidus kasutuses olevale lillekesele, mida kasutatakse keskkonnasõbralike toodete ja teenuste märgistamiseks.

Võimalust taotleda just majutusasutustele mõeldud rahvusvahelise Rohelise Võtme keskkonnamärgist 2010. aasta septembrist tegutseva ökohosteli pidajad kuni viimase ajani eriti ei kaalunud.

Siiski on majutuskoht ennast esimesest päevast peale ökohosteliks pidanud ning kogunud sellega populaarsust nii Eestis kui ka välismaal. Näiteks on seal voodid ehitatud vana sauna palkidest ja mõisa põrandalaudadest, voodipesuna kasutatakse varem tärnihotellides kasutusel olnud voodiriideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles