Renault soovitab autojuhtidele talveks vahetusjalatseid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koguni 15 protsenti autojuhtidest tunnistab, et on auto üle kontrolli kaotanud, kuna on kandnud kõrge sääre ja paksu tallaga saapaid. Seega võiks autos kasutada vahetusjalanõusid, soovitab Renault sõidukool.

Talvel on autojuhte liikluses segavaid faktoreid oluliselt rohkem kui muudel aastaaegadel ja nende faktorite hulka kuulub ka riietus -  kingad, joped, kindad ja müts.

Jalatsid

Sõidu ajal peaks kasutama mugavaid vahetusjalanõusid, mida saaks enne teele asumist jalga panna. Sõitmiseks sobilikud jalanõud ei tohiks piirata jala liikuvust hüppeliigese juurest, nende tallad ei tohiks olla liiga paksud või laiad, sest see võib tahtmatult valesti sattuda gaasi- või piduripedaalile. Lisaks vähendavad paksu tallaga jalanõud võimet pedaale jalaga tunnetada. Libedad tallad on samuti ohtlikud, näiteks olukorras, kui jalg vajub ootamatult pidurilt ära.

Kindad

Talvel on võrdlemisi olulised riietusesemed ka kindad. Villast, puuvillast või teised sarnasest materjalist kehva haardega kindad ei roolimiseks sobilikud. Vältida tuleks ka labakuid või liiga paksust materjalist kindaid, sest need ei võimalda autot kindlakäeliselt juhtida. Parim valik on sõidu ajal kasutada nahkkindaid.

Jakk ja müts

Jakk ei tohiks olla liiga raske, et autojuht saaks selles end vabalt liigutada. Müts ei tohiks olla liiga suur või kohmakas, et võiks alla vajuda ja silmanägemist piirata. Mitte kunagi ei tohiks roolis olles kasutada kapuutsi, sest see varjab oluliselt vaatevälja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles