Norralased selgitasid välja parimad odavsuusad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralased selgitasid testides välja paremad odavsuusad.
Norralased selgitasid testides välja paremad odavsuusad. Foto: VG

Norra ajaleht Verdens Gang testis kõige odavamaid sealses müügivõrgus olevaid suusakomplekte ja märkis parematena ära suusad Atomic Motion 52 Wax ja Rossignol Snow Flake.

Atomicud olid testi võitjad täiskasvanutele mõeldud suuskade arvestuses ja Rossignolid lastesuuskade arvestuses, vahendas ajalehe veebiväljaanne.

Atomic Motion 52 Wax suusad libisesid proovijate sõnul kõikidest testi kaasatud suusapaaridest paremini. Tootja pole küll julgenud suuskade kohta palju öelda – need sobivad pikemate retkede tarbeks ja algajatele – kuid testi teinud eksperdid arvasid, et neid võiks kasutada isegi treeninguteks.

Lastesuusad Rossignol Snow Flake on määrdevabad, kuid selle eest pehmed ja head. Testi ajal olnud ilmastikutingimustes (kuiv lumi ja kümme miinuskraadi) libisesid need ka rahuldavalt. Samas ei saa sellega iga ilma puhul arvestada. Suuskade välimus oli viimistletum kui teistel testi kaasatud lastesuuskadel.

Täiskasvanute odavsuuskadest parimaks tunnistatud Atomice Eesti suusakauplustest ilmselt ei leia, sest selle tootja suuski on meil vähe liikumas. Ka laste Rossignole ei õnnestunud Tarbija24 põgusa otsimisega leida.

Samas lohutati suusakauplustest Metsik Põhjala ja X-Sport, et nii-öelda odavsuusad on olemas kõikidel tootjatel ja nende hinnad jäävad 700-800 krooni kanti. Näiteks X-Spordis on maksavad kõige lihtsamad laste Rossignolid ca 770 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles