Hilinejad jäävad ilma rippteki kasutamise võimalusest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Esmaspäeval kella 8.30 parvlaevast Regula maha jäänud hiidlane oli nördinud, et miks ei lastud alla «sõiduautode riiulit». Laevakompanii selgitas, et rippteki kasutamine otsustatakse kohe laadimise alguses.

Laevast maha jäänud Märten Kross luges kokku, et sadamas ootas laeva umbes 40 sõiduautot, kaks veoautot, üks kaubik ja kaks liinibussi, vahendab Hiiu Leht. Seega polnud suuri autosid justkui palju ning kui riiul oleks kasutusel olnud, mahtunuks laevale ka need kümme autot, mis maha jäid.

Saaremaa Laevakompanii büroojuht Kersti Õunapuu selgitas, et see, mitu veokit, bussi, kaubikut laevale mahub ning kuidas neid saab paigutada, sõltub sõidukite koormatest ja mõõtmetest ning on iga kord erinev.

«Kahjuks saabub osa sõidukeid alles viimase 10–15 minuti jooksul ning sel juhul tuleb arvestada võimalusega laevale mitte mahtuda,» nentis Õunapuu. Rippteki kasutamise võimalus tuleb tema sõnul otsustada kohe laadimise alguses – kui eelmüügist pileti ostnud ja sadamas ootavad autod ära mahuvad, riiulit alla ei lasta.

Õunapuu kinnitas, et laevale laaditakse alati nii palju sõidukeid, kui vastavalt reeglitele võimalik.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles