Lugeja küsib: kas pean maksma lisatasu inkassole, kui parkimistrahv ei ole minuni jõudnud? (6)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv.
Parkimistrahv. Foto: Stanislav Moshkov

Lugeja kirjutas:«Sain parkimise eest trahvi, kuid ise seda trahvikviitungit ei näinud. Ilmselt oli keegi selle ära võtnud. Mõned nädalad hiljem helistas aga inkassofirma ning ütles et mul on võlg. Ehmatasin esialgu ära, kuna võlgu mul pole, midagi järelmaksuga ka pole ostetud. Vestluse käigus selgus, et olin parkimise eest trahvi saanud. Maksin loomulikult trahvi ära, kuid selleks hetkeks oli trahvile lisandunud ka inkasso teenustasu. Kas ma pean maksma ka inkassole teenustasu, isegi siis, kui tegelikult pole ma trahvikviitungit oma kojamehe vahelt leidnud ning trahvimaksmise viivis ei sõltunud minust?»

Vastab AS Ühisteenuste parklate müügi- ja linnaparkimise juht Martin Tubalkain:

«Kui sõiduk eirab parkimisalal kehtestatud parkimiskorda, siis parklaoperaatoril on õigus määrata rikkumise eest leppetrahv. Leppetrahvi üks eksemplar asetatakse alati kojamehe vahele. Paraku ei saa operaator vastutada selle eest, kas pärast leppetrahvi määramist kellegi paha käsi seda kojamehe vahelt ära võtnud ei ole. Selline tegevus on muidugi äärmiselt kahetsusväärne ja pahatahtlik ka autoomanike suhtes. Samas meiepoolne soovitus on alati, et kui autoomanik pargib näiteks meie parkimisalal ja tal tekib kahtlus, kas on toimunud parkimiskorraldusnõuete rikkumine, siis saab alati täiendavat infot meie infotelefonilt ja me saame autonumbripõhiselt kontrollida, kas sõidukile on määratud leppetrahv või mitte. 

Kui nüüd on juhtunud olukord, kus leppetrahvinõue on loovutatud inkassole, aga autojuhil endal ei ole aimu määratud leppetrahvist, siis esmalt saab alati täiendavate selgituste andmiseks pöörduda leppetrahvi määranud operaatori poole.

Eks selliseid juhtumeid aeg-ajalt tuleb ikka ette, kuid pigem on need juhtumid harvad ja siinkohal püüame meie parkimisalal teenust kasutanud klienti ka aidata. Kindlasti ei tasu peljata ja pigem on meie ülesandeks alati leida mõistlik lahendus parkimiskorda rikkunud autojuhi jaoks. Parklaoperaatorina tegutseme meiegi heas usus, et kui inimene on parkimiskorraldusnõuete vastu eksinud, siis ei ole tegemist pahatahtliku teguviisiga.

Parklaoperaatorina on meie eesmärk pakkuda kliendile mitmekülgset ja mugavat parkimisteenust, mistõttu ongi parkimisaladel kehtestatud parkimiskord, et just selle parkimisala klientidele oleks võimaldatud mugav ja probleemivaba parkimine.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles