Kodumajutuse pakkumine ajab naabrid tülli

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter.
Üürikorter. Foto: Caro/Scanpix.

Kuigi Airbnb äri õitseb ning seda fännavad koguni staarid nagu Mariah Carey ja Beyoncé, pole sugugi kõik inimesed kodumajutuse pakkumisega oma naabruses rahul, vahendab New York Times.

Väljaande sõnul on üleilma popist kodumajutusest saanud näiteks Mardi Gras' karnevali kodulinnas New Orleansis tõeline vaidlus, kus kõigil, nii elanikel kui ametnikel, on oma arvamus. «Mõnel pool pahandavad elanikke turistide täisoksendatud koridorid ja nad tunnevad, et lühiajalised võõrad puksivad põliselanikud oma kodunt välja,» vahendab New York Times.

Airbnb kaitsjaks on aga need linlased, kel majutusraha pärast orkaan Katrina laastamistööd kodu uuesti üles ehitada aitas. Kuigi seadusega on keelatud kodu vähemaks kui 30 päevaks välja üürida, jäävad ametnike käed lühiajalike korterikasutuse pakkujatega võitlemisel lühikeseks - taolisi kuulutusi pakutakse populaarses turismisihtkohas kuni 4000, foorumites vahendatud majutuskuulutustes pole tihti ära toodud ei aadressi ega ka omaniku nime. Linnapea asetäitja Ryan Berni sõnul napib linnas niigi politseijõude ning on tähtsamaid probleeme, kui illegaalse kodumajutusega tegelemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles