Ujuvkohvikule veel luba ei antud

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare jahisadam.
Kuressaare jahisadam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Firma Maa & Meri OÜ soovib rajada Kuressaare jahisadama akvatooriumisse veepealse kohviku, selleks on aga vaja veeteede ameti luba. Veeteede ameti kommunikatsioonjuht Priit Põiklik vastas eile, et vastav taotlus oli neil just menetluses.

«Meile tuli taotlus, aga kuna andmed olid puudulikud, siis me ei teinud praegu mingit otsust, lihtsalt palusime esitada täiendavat informatsiooni ja pärast täiendava informatsiooni saamist taotlejalt saame hinnata ettevõtmise ohutust,» ütles Põiklik Meie Maale.

Kuus ujuvat mootoriga kohvikut

Eina sõnul soovitakse lisainfot peamiselt teeninduse, prügi ja olme kohta. Ujuvkohvikute idee on saadud Itaaliast ning Poolast põhja pool neid varem kasutatud polegi. Plaanis on lahesoppi paigaldada kuus pontoonidel ujuvat mootoriga kohvikut, milles igaühes on kuus kohta ja laual neli nuppu, mille abil saavad külastajad ise kohvikut edasi-tagasi liigutada.

«Kohvikud kuskile kinnitatud ei ole, aga me paneme ette ühe traadi, et nad sadama territooriumile ega laevateele tulla ei saaks,» kirjeldas Ein. Suuremat sööki ujuvkohvikutes pakkuma ei hakata, on vaid joogid ja snäkid ning baariboks asub praeguse paadisilla juures.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles