Praamisõidu soodustust kasutatakse kurjasti ära

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam.
Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Saare maavalitsus tuletas Kuivastu-Virtsu liinil uute praamidega opereerima hakkavale TS Laevad OÜ-le meelde, et praamipileteid müües tuleb sõiduki puhul vältida püsielaniku soodustuse andmist neile, kes maakonnas ei ela.

Praktikas on tekkinud olukordi, kus Saare maakonna püsielaniku soodustust saavad praamipileti ostmisel ka auto kasutajaks märgitud isikud, vahendab Meie Maa. Auto tehnilisse passi saab märkida kuni kuus kasutajat või viis kasutajat ja üks vastutav kasutaja.

«Vältida tuleb olukorda, mil soodustuse saamise eesmärgil märgitaksegi auto kasutajaks mõni tuttav, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi Saare maakond,» sõnas Saare maavanem Kaido Kaasik.

Selliselt antud soodustus kasutajale, kes on märgitud sõiduki tehnilisse passi, ei täida Kaasiku sõnul 2011. aastal rakendatud soodustuse eesmärki, milleks on eelkõige Saare maakonna püsielanike ja ettevõtete toetamine.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium näeb ühe võimaliku lahendusena ette tõepoolest seda, et seada sõiduki puhul sisse vastutava kasutaja piirang.

Refereeritud artiklit loe täismahus Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles