Tihe udu keeras lennujaama tööplaani sassi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna enda alla matnud udu tekitas lennujaamas paraja segaduse, mistõttu pidid reisijad lennujaamas ootama tunde. Juba mitmete eilsete lendude piloodid otsustasid Tallinna asemel maanduda Helsingis.

Tallinna Lennujaama pressiesindaja Priit Koff selgitas täna hommikul, et udu tekitas probleeme juba eile, kui Tallinnas maanduma pidanud Brüsseli, Amsterdami ja Frankfurdi lennud maandusid hoopis Helsingis. Seetõttu ei saanud need lennud ka hommikul Tallinnast väljuda.

«Iga kapten teeb ise otsuse, kas ta maandub või ei maandu. Ilmastikuolude kohta antakse talle täielik raport ja igal lennukimeeskonnal on oma kriteeriumid ja reeglid maandumiseks. Näiteks Riia lennuk tuli öösel sisse,» selgitas Koff, et Tallinna lennujaam ei ole otseselt suletud.

Udu oli täna hommikul jätkuvalt tihe ning lennujaam ei osanud öelda, kui palju see lennuliiklust segab. Ilmastikutingimusi arvestades võttis kapten ise otsuse vastu.

Kodulehe andmetel tühistati näiteks hommikune Kärdla-Tallinna lend. Samuti tühistati siit hommikul väljuma pidanud Helsingi, Amsterdami, Kärdla ja Oslo lennud. Mitmed lennud hilinevad.

Maandumist ootavad lennukid tiirutavad Harjumaa kohal.
Maandumist ootavad lennukid tiirutavad Harjumaa kohal. Foto: Ekraanitõmmis

Kella 10.55 ajal tiirutas Harjumaal Kuusalu kandis kolm Tallinnas maanduma pidanud lennukit, et oodata maandumisvõimalust.

Maandumisjärjekorras oli Kopenhaageni-Tallinna lennuk, mis pidanuks maanduma kell 10.30, Moskva-Tallinna lennuk, mis pidanuks maanduma kell 10 ning Stockholmi-Tallinna lennuk, mille maandumisaeg oli lennuplaani järgi kell 10.35.

Koff ütles õhtul Postimehele, et keeruline olukord lahenes päeval kella 13 paiku. «Udu hajus, normaalne lennuliiklus taastus ja lennugraafik hakkas toimima plaanipäraselt.»

Tema sõnul tuli pärastlõunalgi ette veel mõningasi viperusi ning probleeme lahendati jooksvalt.

Praegu tegeletakse veel nende reisijatega, kes hommikul tühistatud lendudest maha jäid ja kes ei ole siiani lennuki peale saanud. Seniks on nad hotelli paigutatud.

Suurem osa reisijaid peaks Koffi kinnitusel veel täna sihtpunkti jõudma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles