Vaata, millise jaeketi ostukorv oli eelmisel kuul kõige kallim

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

1182 ostukorvi meeskond võrdles Eesti erinevates suuremates poekettides müüdavate levinud toidukaupade hindu. Võrdluses püüti samastuda keskmise tarbijaga ning valida vastavalt sellele ka võrreldavad kaubad.

Enamjaolt võrdleme sama kaaluga pakendeid erinevates poodides, enamike toodete puhul otsime kõige odavamat antud kaalus toodet. Rimile sai sel korral saatuslikuks üliodava hakkliha ja odavama Hispaania kurgi puudumine. Ülemiste Rimis oli saadaval vaid Luunjast pärit Eesti kurk, kuid samas jäi Rimi silma soodsaima juustuhinnaga - kõigest 1.89 eurot 350 grammi eest. 

Kui Maximas on hinnatundlikule kliendile kõige odavamad kaubad spetsiaalsete siltidega välja toodud, siis Säästumarketis jällegi põhjustavad hinnasildid peavalu. Kaupa ja hinda on väga keeruline kokku viia, konkreetselt sel korral ei suutnud näiteks odavate kaerahelveste hinnasilti leida ka müüjad, mistõttu läks võrdlustabelisse kallim toode.

1182 ei võta endale vastutust kauba halva eksponeerimise või puuduvate hinnasiltide eest, lähtume olukorrast, milles oleks ka poodi külastav klient. Seega, kui toode on otsas või selle läheduses pole nähtaval hinnasilti, antud toode ka arvestusse ei lähe.

Vaata kogu hinnavõrdlust siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles