Electrolux soovitab jõulupraadi teha nõudepesumasinas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasinaid saab muukski kasutada.
Nõudepesumasinaid saab muukski kasutada. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Maailma suurim kodumasinate tootja Electrolux kutsub tänavu üles jõulusöögiga eksperimenteerima ning valmistama traditsioonilist jõulupraadi kalkunist või kanast hoopiski nõudepesumasinas.


Koostöös prominentse peakokaga Suurbritanniast, kus jõulud ilma kalkunipraeta pole mõeldavad, leiutas Electrolux intrigeeriva ja innovaatilise küpsetamistehnoloogia.

«Nõudepesumasinas linnu aurutamine on alternatiivne jõuluroa valmistamisviis, mis oma eksklusiivsuse ja lihtsusega võib paeluda tõelisi gurmaane, koduperenaisi ja ka lapsi, kes tahavad kaasa lüüa jõuluõhtusöögi ettevalmistamisel,» teatab ettevõte.

Retsepti kohaselt kulub üks 50-minutiline tsükkel kilo kohta. Maitsestatud kalkun tuleb pakkida mitmesse ahjukilekotti ja sulgeda hermeetiliselt. Seejärel asetada linnupraad nõudepesumasinasse aurutamiseks.

Kahekilose kana aurutamiseks kulub kaks pesutsüklit. Peale seda tuleb lind panna ahju, et pruunistada liha ja muuta seda krõbedamaks.

«Nõudepesumasinas saab küpsetada ka kana. Tulemuseks on õrn ja küps liha ilma igasuguse nõudepesuvedeliku aroomita, mida nii mõnigi skeptiline kokk võib peljata,» lubab Electrolux Eesti pressiesindaja Aleksandra Moorast, kes kinnitab, et tegu pole mingi naljaga.

Neil, kellele eksperimendid lihaga nõudepesumasinas tunduvad liiga ekstreemsed, soovitab firma proovida maitsva ja tervisliku jõuluroa valmistada Electroluxi kombineeritud auruahjus. Sel traditsioonilisel ahjul on tervislik auru funktsioon, mida saab kasutada nii eraldi kui ka koos teiste traditsiooniliste kuumutusfunktsioonidega.

Auru kasutav ahi loob võimaluse palju tervislikumaks toiduvalmistamiseks. Lisaks säilitab toit oma loomuliku värvuse, aroomi ja mahlasuse ning viib maitseelamused hoopis uuele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles