Itaallased keelavad pühapäeviti müügikõned ära

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Telefonikõne võõralt numbrilt võib tihti tähendada seda, et telemarketer soovib sulle müüa või pakkuda kindlustust, uut telefoni- või telekanalipaketti, raamatuid jm.

Enamasti on need kõned tüütud või helistatakse ebasobival ajal, mil oled just istunud õhtusöögilauda või püüad õhtul järgmise tööpäeva eel puhata, vahendab Local.

Itaalia kõnekeskuste ühing Asso Contact on võtnud eesmärgiks kõnesid pisut vähendada, keelates need pühapäeviti ja riigipühadel. Argipäevadel võivad kõnekeskuste töötajad inimestele müügi asjus helistada vahemikus kella 9 ja 21 ning laupäeviti kella 10-19.

«Me ei taha inimesi ebasobivatel hetkedel tülitada,» ütles ühingu juht Roberto Boggio. Ta lisas, et soovivad oma valdkonna hoida kvaliteetse ja austatuna, ent kvaliteet peab puudutama ka nende endi töötajaid, kes peaksid inimestele helistades järgima kõnekeskuse käitumisjuhendit.

Ühing on oma liikmetele rõhutanud, et nende töötajad oleksid suheldes heasüdamlikud ja viisakad ega ahistaks inimesi, kui nad ei soovi nendega rääkida või pakutavat toodet osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles