Starmani lepinguga ei saa kanaleid välismaal vaadata (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Starmani klient Kris on nördinud lepingu pärast, mis ei lase tal TV Everywhere lahenduse kaudu kanaleid vaadata. Starmani sõnul on selgelt öeldud, et teenus on kättesaadav ainult Eesti territooriumil.

«Elan välismaal ja Eestis tegin Starmaniga TV leping, millega sain TV Everywhere lahenduse kaudu vähemalt kaugel olles ka kanaleid vaadata,» lausus Kris. Meesterahva sõnul tegi Starman eelmise nädala jooksul süsteemis mingi muudatuse, mille tulemusena ta kanaleid enam välismaal vaadata ei saa.

«Seega nüüd tekib mul küsimus, et kas Starman tegelikult eksitab inimesi oma reklaamlausega, et peaksin saama vaadata seal, kus ise soovin?» soovib lugeja teada. Ta sõnas, et kodulehel ei ole ka mainitud, kas see asukoht peaks olema Eestis. «Samuti ei märka, et oleks pandud tärn ja juurde kirjutatud, et teenus ei toimi välismaal,» lausus Kris.

Foto: Lugeja pilt

Ta sõnas, et ainuke asi, mida saab kodulehelt välja lugeda, on see, et kanaleid saab vaadata kõikjal, kus klient ka ei viibiks. «Seetõttu oli see teenus ainuke põhjus, miks ma selle valisin ning nüüd ka sellest teenusest äraütlemine keerulisem, sest olen välismaal veel mõned kuud,» kirjutas meesterahvas.

Starmani kommunikatsioonijuht Kristi Reiland sõnul TV Everywhere kasutustingimuste kohaselt on teenus kättesaadav ainult Eesti territooriumil, seda tulenevalt programmiedastajate autorikaitse nõudmistest. Vastav viide on selgelt toodud esile ka TV Everywhere tutvustuses, seega ei saa Starman kuidagi nõustuda etteheitega tarbija eksitamisest.

«Sisuvahendajana peame lähtuma sisu tootja/edastaja poolt ette antud reeglitest ning tänasel päeval on kogu Euroopas ja mujal maailmas teleprogrammide (aga ka nt filmide, mitmete Youtube'i muusikavideote jm) puhul selgelt piiritletud see piirkond, kus sisu tarbida võib,» lausus Reiland. «Toetame kindlasti kõiki algatusi, sh Euroopa Komisjoni voliniku Andrus Ansipi poolt korduvalt tõstatatuna, mis on suunatud Euroopa digitaalse turu ühtlustamisele ning autorikaitse reeglite rakendamist ühisturu üleselt,» selgitas Reiland.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles