Parima toiduaine konkursil selguvad esimesed võitjad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal valiti parimaks toiduaineks Valio Gefilus cappuccino-keefir.
Eelmisel aastal valiti parimaks toiduaineks Valio Gefilus cappuccino-keefir. Foto: Tootja foto

15. ja 16. märtsil toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti parima toiduaine konkursi hindamised, kus kuulutatakse välja esimesed tooted, mis saavad õiguse kanda pakendil auhinnalist hõbemärki.

Toiduliidu teatel selgitab hindamiskomisjon täna välja, milline on tänavune parim kalatoode, valmistoode, kaste, piimatoode, pagaritoode ja kondiitritoode. Kuuele tiitlile kandideerib ühtekokku 47 toodet.

«Traditsiooniliselt on suur konkurents piimatoodete kategoorias, kus võistlustulle astub 15 toodet. Nende seast leiame nii erinevate maitsetega juustusnäkke, uudsete kategooriatena jogurtismuutid ja täispiimast tooted, aga ka esimese Eesti parima toiduaine tiitli pälvinud toote Võideksi uue funktsionaalse järeltulija,» rääkis toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Tema sõnul on eriti suur rõõm valmistoitude kategooria suure osalejate arvu üle. Kui eelmisel aastal oli kategoorias kolm võistlejat, siis tänavu on stardipakul tervelt 12 toodet.

16. märtsil valib hindamiskomisjon parimad tooted kõige tihedama konkurentsiga lihatoodete kategoorias, aga ka köögiviljatoodete, magustoitude ja muude toodete kategoorias. Kolmapäeval maitseb hindamiskomisjon ühtekokku 41 võistlustoodet.

Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib TÜ arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Väike-ettevõtete konkursil kandideerivate piirkondlike toodete hindamised toimuvad 29. ja 31. märtsil ning kuldmärkidele kandideerivate toodete hindamine 6. aprillil.

Tänavusele konkursile esitati 190 toodet, millest 103 võistleb suurettevõtete konkursil ning 87 piirkondlike väikeettevõtete konkursil. Eesti parim toiduaine 2016 konkursivõitjad kuulutatakse välja toiduainetööstuse liidu aastakonverentsil 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles