Verivorstide valik võtab silmad kirjuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorst.
Verivorst. Foto: Margus Ansu

Verivorsti leti ees lähevad silmad kirjuks - valida on ligi 30 erineva nimetusega toote hulgast.


Verivorste on tänavu poes rohkem kui kunagi varem. Kes valib tootja, kes huvitava nime järgi, kes uurib hoolega koostist. Selle aasta uudisena on võimalik osta ka lisa- ehk E-ainete vabu vorste.

On pakse ja peenikesi, sirgeid ja traditsioonilisi rõngasse tõmbunud verivorste. Osta võib nii teenindusletist kaaluga kui külmletist pakkidena.

Tundub, et lambasool läheb hästi kaubaks, sest selle sisse on topitud nii mõnigi verivorstisegu. Lisanditena on eelistatud peekon ja suitsusink.

Ei tea, kas laste meeleheaks, kuid paljud verivorstisordid kannavad muinasjututegelaste nimesid: pöialpoiss, pöial-liisi, päkapiku jt. Need on siis ka vastavalt nimetusele ja eeldatavale sööjale väiksemad.

Eesti rahva ja wabariigi verivorstid rõhuvad rahvuslikele tunnetele. Olemas on ka Willemi, pühade, sakste, Jussi, juubeli, keskaja, pärli a mahedad vorstid. Samuti käkkvorst, BBQ ja traditsiooniline verivorst.

Ka heategevust on silmas peetud. Nimelt kogub Maarja nime kandev verivorst toetusraha Maarja küla lastele.

Verikäkke oli pühadeelses Pirita Selveris 5 erinevat sorti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles